Care sunt cele mai potrivite materiale pentru jaluzelele verticale?

Cele mai potrivite materiale pentru jaluzelele verticale

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru jaluzelele verticale?

Jaluzelele verticale reprezinta o solutie din ce in ce mai populara printre clienti, prezentand beneficii estetice si functionale. Ele pot fi realizate dintr-o varietate mare de materiale, incluzand lemn si materiale plisate. La Vreau-Rolete.ro, va puteti alege jaluzele verticale dintr-o generoasa colectie de modele, culori si texturi. Va oferim preturi atractive care acopera bugete de tot felul.

Care sunt materialele tipice folosite pentru jaluzelele verticale?

Unul dintre multele beneficii ale jaluzelelor verticale este ca vin intr-o varietate impresionanta in ceea ce priveste culorile, textura, finisajele si modelul. Vreau-Rolete.ro va ofera jaluzele in nuante pastelate, culori neutre, dar si culori vibrante. Finisajele lor diverse va cresc sansa identificarii unui model care se potriveste perfect cu spatiul dvs.

In ceea ce priveste materialul, un prim aspect pe care sa-l considerati este cantitatea de lumina care doriti sa treaca prin jaluzele. Unii clienti doresc sa se bucure de cat mai multa lumina solara, in timp ce altii sunt interesati sa obtina un interior cat mai intunecos posibil.

Vezi si: Care sunt avantajele roletelor de interior?

Chiar daca piata cuprinde materiale si combinatii de materiale multiple, 3 tipuri de materiale sunt primordiale atunci cand vine vorba de filtrarea luminii naturale. Va invitam sa descoperiti cateva detalii in cele ce urmeaza.

Materiale standard

Aceste materiale sunt cele mai raspandite in categoria jaluzelelor verticale. Ele prezinta o impresionanta paleta cromatica si designuri variate. Materialele standard reprezinta cea mai inspirata alegere atunci can doriti ca spatiul dvs sa ramana luminos si confortabil, fara a pierde prea mult din intimitate. Unele materiale sunt mai opace, altele sunt mai transparente si cea mai buna metoda sa va ghidati in alegerea materialului este sa tineti mostrele in bataia luminii, langa fereastra.

Materialele dim-out

Materialele dimout, cunoscute si sub denumirea materiale Energy Saving, prezinta o suprafata argintie reflexiva pe spate. Acest invelis reduce stralucirea luminii. Materialele dimout sunt o optiune potrivita in spatiile in care lumina se reflecteaza pe ecranul televizorului/calculatorului, dar nu doriti sa pierdeti prea mult din cantitatea de lumina naturala care intra in camera.

Suprafata reflectanta este eficienta si in reducerea caldurii care se poate acumula in cazul ferestrelor orientate spre sud, dar si in sere.

Materiale blackout (blocheaza lumina)

Chiar daca jaluzelele verticale nu sunt cele mai performante jaluzele pentru obturarea luminii, materialele blackout sunt excelente in a reduce cantitatea de lumina ce intra intr-o camera. Aceste materiale sunt cea mai populara optiune pentru dormitoare intrucat lumina nu mai trece prin material. Spatiile dintre lamele vor permite, insa, accesul razelor de lumina astfel incat camera sa nu fie total intunecata.

Materialele waterproof (rezistente la apa)

Jaluzelele waterproof sunt realizate din PVC si constituie modelul ideal pentru bucatarii si bai, intrucat sunt foarte usor de curatat fara a fi demontate. Aceste materiale au si proprietati blackout, ceee ce le recomanda pentru instalarea si in camerele copiilor.

Vezi si: Care sunt jaluzelele cu cea mai facila intretinere?

Materialele hipoalergene

Multi clienti sufera de alergii la praf, polen, etc. Materialele hipoalergene sunt special realizate pentru aceste categorii de clienti. Ele prezinta materiale speciale pentru a diminua efectele alergenilor pe durata lunilor calduroase.

Material textil impletit sau PVC?

In ciuda popularitatii pe care jaluzelele din vinyl o au, jaluzelele realizate din material polyester impletit reprezinta a optiune mai potrivita decat cele din PVC, mai ales cand vine vorba despre capacitatea de a bloca lumina.

Jaluzelele din PVC permit trecerea unei cantitati impresionante de caldura, ceea ce inseamna ca, desi va veti bucura de eliminarea excesului luminos, confortul termic nu va fi ideal. Jaluzelele din PVC lasa caldura sa treaca si veti fi nevoit sa folositi aparatul de aer conditionat pentru a ameliora confortul termic. Pe langa excesul de caldura, trece si o canitate importanta de raze ultra violete (UV) care pot fi daunatoare cand sunt in exces.

Exista jaluzele verticale din PVC care prezinta un strat anti-UV, dar jaluzelele verticale din material textil asemeni celor oferite de Vreau-Rolete.ro reprezinta mereu o optiune mai potrivita. Aceste jaluzele reduc cantitatea de raze UV care intra intr-o camera si au o rezistenta mai mare la razele UV. De asemeni, aceste jaluzele verticale au si un strat de PVC, ceea ce le ofera un grad sporit de flexibilitate, comparativ cu jaluzelele numai din PVC. Ele pot fi orientate/pliate/intoarse fara a-si pierde forma initiala sau a fi distruse prematur.

Cele mai multe materiale din plastic, asemeni PVC-ului, se pot intinde, dar nu prezinta elasticitate crescuta, ceea ce inseamna ca pot fi distorsionate in timp. Odata cu trecerea timpului, jaluzelele verticale devin incretite si nu se mai incadreaza in cadru in mod corespunzator. Poluarea luminii creste si jaluzelele devin neatragatoare prematur. Intrucat materialele textile folosite pentru jaluzelele verticale sunt tesute in doua straturi, orizontal si vertical, ele se pot intinde, determinand jaluzelele verticale sa fie mai flexibile decat cele realizate din PVC.

Chiar si in contextul utilizarii frecvente, materialele textile nu se intind, nu-si pierd forma, nu se incretesc si isi pastreaza finisajul initial.

In zilele noastre, trebuie sa consideram si efectele materialelor pe care le au asupra mediului inconjurator. Jaluzelele verticale din PVC care nu mai sunt folosite sunt distruse, arse, ceea ce genereaza acid clorhidric—acesta este extrem de coroziv si toxic. Acidul clorhidric este responsabil pentru aparitia ploii acide, despre care stim cu totii cat este de distrugatoare. Este evident ca jaluzelele si produsele din PVC sunt daunatoare mediului, mai ales prin comparatie cu materialele textile tesute. Jaluzelele verticale de acest fel sunt mai blande cu mediul inconjurator dupa ce sunt inlocuite.

Un ultim avantaj al jaluzelelor verticale din material textile este acela legat de greutate. Jaluzelele din PVC sunt mai grele, in timp ce cele din material textile sunt cu  mult mai usoare. Diferenta de greutate nu poate sa para importanta atunci cand deschideti/inchideti jaluzelele, dar jaluzelele de dimensiuni mari vor fi mai grele si mai greu de manevrat in timp.

In conluzie, jaluzelele verticale din PVC prezinta dezavantaje in fata modelelor realizate din material textile. La Vreau-Rolete.ro, va punem la dispozitie o gama larga de modele de jaluzele verticale in diverse culori, texturi si la preturi avantajoase.


ÎN ATENȚIA CLIENȚILOR NOȘTRI:

În perioada 30 aprilie - 6 mai firma noastră va fi în vacanța de Paște. Ultimele comenzi vor pleca către clienți pe 26 aprilie. Comenzile primite în perioada 30 aprilie - 6 mai vor fi procesate în ordinea sosirii, începând de pe 7 mai. Vă dorim un Paște binecuvântat!