Care sunt materialele tipice pentru rolete?

materialele tipice pentru rolete

Care sunt materialele tipice pentru rolete?

Atunci cand ne gandim la produsele de ornamentare a ferestrelor, multitudinea solutiilor este mai mult decat generoasa. La Vreau-Rolete.ro va oferim o paleta variata de produse, rolete si jaluzele verticale. Aceastea difera nu doar prin culoare, ci si prin textura, finisaje, materiale, mecanisme de operare si instalare.

Pentru clientii care se orienteaza pentru prima data pentru alegerea unor rolete de interior, procesul de selectie poate deveni dificil. Criteriile de selectie sunt diverse, de la culoare pana la bugetul de care dispuneti. Astazi va oferim cateva informatii despre materialele din care pot fi realizate roletele de interior si exterior. Ele reprezinta un sprijin in alegerea ulterioara a celor mai potrivite rolete pentru spatiul dvs.

Care sunt cele mai importante proprietati pentru materialele folosite?

Materialele folosite pentru realizarea roletelor pot avea proprietati diferite care pot inclina balanta in procesul de achizitionare. Chiar daca multi aleg rolete de interior exclusiv pentru rolul lor decorativ, nu uitati de rolul functional al acestora. Roletele pot sa va ofere un grad de intimitate sporit si sa blocheze aproape total lumina naturala. Gradul de opacizare este un criteriu important in selectia roletelor, mai ales atunci cand ele sunt instalate in spatii care dau in strada, dormitoare, sau incaperi in care vecinii pot vedea cu usurinta.

Protectie impotriva luminii

Materialele folosite pentru roletele de interior prezinta grade de opacizare diferita. In incaperile unde va doriti ca lumina naturala sa patrunda cat mai putin, roletele opace sunt o solutie optima (https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-opace/). Pentru incaperile in care nevoia de opacizare este medie, va sugeram roletele semi-opace (https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-semiopace/).

Pentru un control eficient al cantitatii de lumina care patrunde intr-o incapere si de protejare a intimitatii, va sugeram sa vizualizati si modelele zi-noapte (https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-day-night-zebra/). Ele reprezinta o alegere inspirata, eleganta si extrem de functionala pentru multe aplicatii.

Protectie termica

Piata va pune la dispozitie rolete din materiale cu protectie ridicata la razele UV (90%). Acestea au capacitatea de a tine aerul cald departe de incapere in anotimpul cald, diminuand nevoia de utilizare a aparatului de aer conditionat. Aceste rolete protejeaza piesele de mobilier, covoarele si alte obiecte decorative, prevenind deterioarea culorilor.

Rezistenta la incendiu

Exista rolete realizate din materiale rezisente la foc. Ele sunt o alegere ideala pentru climatele uscate, unde riscul de incendii este ridicat.

Rezistenta la apa

Materialele impermeabile sunt excelente pentru spatiile cu umiditate ridicata (bai, bucatarii), respingand apa si umezeala. Pe de alta parte, materialele impermeabile conserva aerul cald, prezentand o respirabilitate scazuta.

Exista si materiale cu rezistenta la apa, care ofera protectie medie impotriva umezelii. Marele avantaj al acestor materiale este ca permit aerului cald sa iasa, avand o respirabilitate superioara materialelor impermeabile.

Care sunt cele mai utilizate materiale pentru rolete?

Varietatea optiunilor in ceea ce priveste roletele poate intimida un client mai putin informat, de aceea o scurta detaliere a celor mai folosite materiale in producerea roletelor este mai mult decat benefica.

Materiale textile

Materialele textile aduc multe beneficii, iar aspectul estetic este hotarator in achizitionare. Roletele din material textil (https://Vreau-Rolete.ro/rolete-textile) sunt mai atragatoare estetic decat alte materiale. Usoare si deosebit de flexibile, roletele din material textil protejeaza impotriva luminii naturale, fara a o bloca integral. Iata cateva dintre cele mai folosite materiale textile pentru roletele de interior:

Materiale tesute

De la materialele mai avantajoase ca pret precum nylon-ul si bumbacul, pana la cele mai extravagante (fibra de sticla, polyethylene), materialele tesute sunt extrem de utilizate in producerea de rolete. Intrucat modul de fabricare a tesaturii ofera grade diferite de protectie solara, aceste rolete au capacitati diferite. Unele pot bloca integra vantul sau permite o cantitate confortabil de aer, in functie de gradul de confort dorit.

Materiale tip panza

Cu acest tip de materiale, aerul cald poate sa iasa, in timp ce aerul racoros poate intra. Acest tip de materiale este excelent cand se doreste obtinerea unei temperaturi racoroase in timp de vara.

Panza tesuta

Aceste materiale vin la preturi atractive pentru orice buget. Sunt mai putin rezistente decat alte materiale, dar potrivite pentru aplicatiile de scurta durata unde pretul scazut primeaza in fata durabilitatii.

Mesh tricotat

Atunci cand durabilitatea si rezistenta sunt esentiale, mesh-ul tricotat reprezinta cea mai buna solutie. Cele mai multe dintre aceste materiale ofera protectie solara 90%, dar permit circularea aerului. Ele sunt o alta alegere potrivita pentru zilele calduroase de vara.

Jaluzelele metalice

Pentru aplicatiile in care durabilitatea si rezisenta sunt fundamentale, alaturi de rezistenta la intemperii, jaluzelele metalice sunt optiunea ideala. Ele sunt recomandate aplicatiilor exterioare. Iata cateva dintre cele mai folosite materiale metalice:

  • Aluminiu
  • Otel
  • Lemn: pin, mahon, cedru

Roletele din materiale sintetice

Usor de utilizat si intretinut, roletele sintetice prezinta finisaje diverse, de la cele care imita lemnul pana la cele transparente sau cu aspect de sticla. Cateva materiale din aceasta categorie urmeaza mai jos.

Policarbonat si rasina

Aceste materiale sunt alternative inspirate pentru sticla. Ele pot fi complet transparente, dar si metalizate, datorita unui strat de particule reflexive. De obicei, aceste rolete sunt mai ieftine decat cele din sticla si au proprietati de izolare superioare. Ele pot fi opacizate, pentru un grad mai inalt de protejare a intimitatii.

Vinil si PVC

Aceste materiale sunt din ce in ce mai populare intrucat prezinta rezistenta la mucegai, pete si putrezire mai buna decat lemnul. Ele pot prezenta finisaje care imita lemnul, texturate si sunt mai usor de intretinut decat cele din lemn.

O varietate de materiale, modele si culori

Multitudinea optiunilor poate ingreuna procesul de selectie, mai ales cand este prima oara cand optati pentru rolete. La Vreau-Rolete.ro aveti posibilitatea sa alegeti din diverse categorii, culori si preturi care acopera o plaja larga de bugete. Nu uitati ca spatiul in care instalati roletele este un alt factor-cheie in alegerea tipului de rolete. Atat timp cat va este clar ce intentionati sa obtineti dupa instalarea roletelor, procesul de selectie va fi mai facil si mai rapid.


ÎN ATENȚIA CLIENȚILOR NOȘTRI:

În perioada 31 aprilie - 6 mai firma noastră va fi în vacanța de Paște. Ultimele comenzi vor pleca către clienți pe 26 aprilie. Comenzile primite în perioada 30 aprilie - 6 mai vor fi procesate în ordinea sosirii, începând de pe 7 mai. Vă dorim un Paște binecuvântat!