Care sunt jaluzelele cu cea mai facila intretinere?

curatare jaluzelele verticale

Care sunt jaluzelele cu cea mai facila intretinere?

Cand vine vorba despre produsele de decorare a casei, chiar in cazul de decorare a ferestrelor, acestea trebuie sa aiba nu doar roluri estetice si functionale, ci si sa fie usor de intretinut. Nimeni nu doreste sa petreaca ore si zile intregi pentru a curata/spala jaluzelele/roletele/draperiile, etc. Traim intr-un ritm extrem de alert si fiecare ora este importanta; cei mai multi dintre noi vor sa-si petreaca timpul liber intr-un mod placut, alaturi de copii si de prieteni, nu insistand asupra petelor de mucegai de pe rolete.

Daca, in trecut, perdelele, obloanele si draperiile reprezentau singurele optiuni pentru decorarea ferestrelor, lucrurile s-au schimbat in ultimii ani. Astazi, clientii au posibilitatea de a alege intre nenumarate tipuri de produse. Vreau-Rolete.ro va pune la dispozitie o gama generoase de jaluzele verticale in nenumarate culori, finisaje si modele. Puteti sa va orientati si catre rolete, de asemeni diverse prin culori si tipuri, sau perdele Royal multi-functionale, de tip jaluzea.

Toate tipurile moderne de decorare a ferestrelor sunt functionale si estetice, cele mai multe dintre ele venind intr-o paleta cromatica generoasa. Criteriile de selectie a unui model sunt diferite, iar aspectul intretinerii poate fi primordial pentru unii clienti. Fie ca va ganditi sa optati pentru rolete, jaluzele verticale, draperii, sau alte tipuri de produse, nevoia de intretinere este un reper important pentru multi. Atat timp cat nu omiteti considerentele estetice si functionale, nevoia de intretinere poate fi un factor decisiv pentru multi. Detaliile de mai jos va vor fi utile cand sunteti aproape de luarea unei decizii.

Care tipuri de jaluzele sunt cel mai usor de curatat?

Partea buna este ca cele mai multe tipuri de jaluzele nu necesita eforturi sporite de ingrijire si curatare. Cele mai multe dintre acestea au nevoie doar sa fie sterse de praf o data la cateva saptamani. Ele au nevoie de o curatare/spalare mai amanuntita atunci cand devin murdare evident sau sunt acoperite de grasimi. Aceasta nu inseamna, insa, ca unele tipuri de jaluzele nu necesita mai multa atentie in timpul curatarii, pentru a se evita distrugerea materialelor sau a tratamentelor pe care le prezinta.

Am ordonat pentru dvs jaluzele in functie de necesitatea lor de curatare. Topul nostru incepe cu cele mai usor de curatat si se incheie cu cele care presupun o munca laborioasa de curatare. Pentru multi, acest ultim criteriu poate fi factorul decisiv in achizitionarea unui tip de jaluzele.

1.      Jaluzelele verticale

De departe, jaluzelele verticale sunt cele mai usor de curatat tipuri de jaluzele. Ele sunt alcatuite din lamele lungi care merg de sus in jos, si nu dintr-o parte in alta. Aceasta dispunere specifica reduce riscul depunerii de praf si mizerii, mai ales prin comparatie cu jaluzelele orizontale. Praful pur si simplu nu stationeaza pe lamele, ci aluneca spre podea.

La Vreau-Rolete.ro, va oferim jaluzele verticale intr-o gama impresionanta de culori, texturi, modele si preturi. Jaluzelele verticale realizate de PVC sunt o optiune potrivita, chiar daca nu au elasticitatea celor din materiale textile.

In cazul jaluzelelor verticale din material textile, puteti sa le aspirati din cand in cand pentru a amana spalarea lor detaliata (manual sau la masina de spalat). Cat despre jaluzelele din PVC, ele pot fi sterse cu o carpa de praf, asemeni pieselor de mobilier, o data la cateva saptamani.

Vezi si: Care sunt cele mai potrivite materiale pentru jaluzelele verticale?

2.      Roletele

Asemeni jaluzelelor verticale, roletele sunt facil de intretinut si curatat. Roletele pot fi realizate in culori, texturi diverse si pot avea proprietati diferite (rezistente la apa, rezistente la lumina, rezistente la incendiu sau modele termo-izolante). Unele rolete sunt realizate din materiale delicate precum matasea sau voalul fin. Cele mai usor de curatat sunt roletele de tip waterproof (rezistente la apa), in timp ce modelele delicate din matase necesita atentie sporita la intretinere si spalare.

Pentru a curata roletele, este nevoie sa le aspirati cu un atasament special, o data la cateva saptamani. O alta modalitate de a le curata este sa le stergeti de praf cu o carpa de microfibra usor umezita. Pentru roletele din materiale delicate, va recomandam sa indepartati materialul si sa le curatati chimic. Intotdeauna cititi si urmati indicatiile de intretinere si curatare specificate de producator. Chiar daca investitia initiala pentru instalarea roletelor nu este foarte ridicata, nu va doriti sa le distrugeti si inlocui in mod prematur.

3.      Jaluzele de tip fagure/celule

Jaluzelele de tip fagure reprezinta o alegere populara intre clientii care isi doresc jaluzele termoizolante. Aceste jaluzele prezinta o alegere de tip celular, care creeaza un strat izolant. Acest tip de jaluzele este extrem de eficient in colectarea caldurii in interiorul resedintei atunci cand este frig, dar si in blocarea luminii solare atunci cand temperaturile exterioare sunt ridicate. Aceste jaluzele va pot ajuta sa economisiti, reducand cheltuielile pentru incalzire/aer conditionat.

Jaluzelele de tip fagure sunt nu doar eficiente din punct de vedere energetic, dar si in ceea ce priveste facilitatea intretinerii. De cele mai multe ori, aceste jaluzele sunt realizate din materiale dure, anti-statice, care resping praful. Aceasta inseaman ca nu necesita curatare la fel de frecvent ca si jaluzelele din materiale textile. Aspirati-le ori de cate ori observati praf colectat, pentru a le prelungi durabilitatea si mentine aspectul exterior.

Vezi si: Cum alegeti jaluzele verticale pentru living?

4.      Jaluzelele de tip venetian/din lemn artificial

Jaluzelele venetiene sunt jaluzele orizontale produse din materiale diverse, inclusiv lemn natural si artificial, PVC, dar si metale precum aluminiu si PVC. Modelele realizate din PVC, aluminiu si lemn artificial sunt cel mai usor de curatat. Aceste materiale sunt rezistente in timp si nu sunt afectate daca sunt umezite. Intrucat trebuie sa curatati/aspirati fiecare lamela, aceste jaluzele necesita mai mult timp pentru a fi curatate.

Pentru a curata jaluzele venetiene, trebuie sa stergeti de praf fiecare lamela cu o carpa din microfibra sau un pamatuf de praf, o data la cateva saptamani. Daca tineti in mod curent lamelele usor inclinate, nu va trebui sa le curatati asa de des, intrucat se va depune mai putin praf. Daca nu ati curatat niciodata pana acum jaluzelele venetiene, puteti incepe cu aspirarea fiecarei lamele. Continuati cu o curatare cu o carpa umezita pentru a indeparta praful colectat in timp.

5.      Jaluzele romane

Asemeni roletelor, jaluzelele romane sunt realizate dintr-o mare varietate de materiale. Diferenta majora este ca jaluzelele romane prezinta falduri elegante atunci cand sunt ridicate. Daca jaluzelele romane sunt ridicate in mod frecvent, ele vor colecta mai mult praf mai repede decat alte tipuri de jaluzele. In plus, aceste jaluzele sunt de multe ori produse din materiale moi, care necesita atentie si grija sporite pentru a nu fi distruse prin curatare/intretinere.

Pentru o curatare facila a jaluzelelor romane, va sugeram sa le pastrati inchise cat mai des posibil. Acest aspect poate diminua cantitatea de praf colectata in pliseuri. Pentru intretinerea regulata, este bine sa aspirati materialul cu grija, folosind atasamentul cu perie. In cazul in care materialul este patat, va fi nevoie sa apelati la ajutorul profesionistilor pentru a le curata fara a le distruge aspectul si structura.

Concluzie

Dupa cum vedeti, jaluzelele verticale sunt o optiune ideala, nu doar din considerente estetice si functionale, ci si din prisma intretinerii facile. Nu ezitati sa consultati Vreau-Rolete.ro pentru alte detalii!


Încercați noile modele de rolete anti-soare Screen