Despre rolete- Mic ghid introductiv

Mic ghid introductiv Rolete Textile

Despre rolete- Mic ghid introductiv

Cand vine vorba despre casa noastra, cu totii ne dorim un loc in care sa ne simtim nu doar confortabil, ci si in siguranta. Ferestrele reprezinta cele mai vulnerabile spatii ale unei case, de aceea solutiile de decorare trebuie sa fie nu doar estetice, ci si functionale.

Daca in trecut, perdelele, draperiile si obloanele erau singurele optiuni pentru ornamentarea ferestrelor, piata moderna ofera clientilor mult mai multe categorii de produse. Rolete, jaluzele orizontale si verticale sunt cele mai actuale optiuni de decorare a ferestrelor. La Vreau-Rolete.ro va oferim o paleta diversa de tipuri de rolete si jaluzele verticale, pentru a va ajuta in identificarea celui mai potrivit model pentru spatiul dvs.

Roletele reprezinta una dintre cele mai populare solutii pentru ferestre in zilele noastre. Ele creeaza o atmosfera placuta, au preturi avantajoase si vin intr-o mare varietate de culori, materiale si texturi. Pentru clientii care se gandesc la instalarea unor rolete, fie pentru un spatiu nou sau pentru unul renovat, urmatoarele informatii sunt mai mult decat bine-venite. Ele cuprind aspectele fundamentale despre rolete si faciliteaza alegerea unui model pentru spatiul dvs.

Ce sunt roletele?

Roletele de interior se refera la toate solutiile textile care au atat rol decorativ pentru ferestre si incaperi, cat si rol functional, delimitand doua sau mai multe spatii ale aceleasi incaperi. Roletele de interior sunt extrem de versatile, ele putand folosi si la mascarea unor spatii de depozitare.

Clientii opteaza pentru instalarea roletelor din numeroase motive, versatilitatea la instalare fiind unul dintre ele. Roletele de interior prezinta sisteme diverse de prindere, ele putand fi montate pe tavan, direct pe tamplarie (in partea superioara), sau pe peretele deasupra ferestrei.

Cum sunt realizate roletele?

Roletele sunt compuse dintr-un ax tubular din aluminiu ce asigura rularea materialului textil intr-un spatiu restrans al ferestrelor. In acelasi timp, roletele prezinta un sistem de console ce usureaza instalarea pe pereti, ferestre, si tavanele din incaperi.

Odata materialul textil rulat in partea superioara a roletei, el se transforma intr-un rulou compact care necesita un spatiu restrans. Lumina naturala va patrunde in incapere chiar si dupa rularea materialului.

Care sunt metodele de actionare?

Cele mai multe rolete au o actionare traditionala, cu snur sau lantisor cu bile. Este posibil sa reglati cantitatea de lumina care patrunde in interior prin fixarea roletei in pozitia dorita. In cazul in care doriti umbrire completa, va puteti orienta catre rolete cu textile opace, ce nu permit trecerea luminii. Pentru a beneficia de umbrire/mai multa lumina pe parcursul unei zile, va sugeram sa alegeti rolete day-night.

Care sunt avantajele roletelor de interior?

In cazul in care va ganditi sa dati un suflu modern unei incaperi sau sa decorati o proprietate noua, roletele de interior sunt o optiune versatila si multi-functionala. Beneficiile roletelor de interior sunt multiple, dar cateva primeaza pentru cei mai multi clienti.

Valoare estetica

Ferestrele intr-o incapere pot fi elementul-cheie de decorare, atragand atentia. In alte contexte, ele pot lega intregul décor, fiind un accent discret pentru spatiul dvs. Indiferent de rolul pe care vreti sa-l atribuiti ferestrelor, este cert ca roletele de interior sunt o solutie economica si avantajoasa pentru decorare. Ele pot inlocui cu success jaluzelele verticale si contribui la nota estetica a unui spatiu.

Vezi si: Jaluzele verticale, rolete sau perdele. Cum sa alegem cele mai potrivite produse de decorare a ferestrelor?

Versatilitate

Roletele textile se potrivesc oricarui tip de spatiu, rezidential si de birouri, deopotriva. Datorita mecanismului lor de actionare, roletele pot fi oprite in orice pozitie, permitand adjustarea cantitatii de lumina ce patrunde in incapere.

Rol protector

Roletele textile va ofera gradul de intimitate pe care il doriti pe parcursul zilei, ceea ce le creste valoarea si utilitatea. Puteti tine privirile curioase ale trecatorilor/vecinilor departe, prin inchiderea totala a roletelor. Capacitatea de obturare a luminii este diferita intre diversele tipuri de rolete, multe dintre ele protejandu-va intimitatea si permitand si luminii naturale sa treaca.

Din ce materiale pot fi realizate roletele de interior?

Vreau-Rolete.ro va pune la dispozitie rolete texile realizate din polyester 100%. Materialele folosite pentru rolete sunt de cea mai buna calitate si pot avea proprietati diferite, in functie de necesitatile clientilor.

Iata cateva categorii de materiale utilizate pentru roletele textile de interior:

  • Materiale blackout, ce nu permit trecerea luminii
  • Materiale opace, ce prezinta opacitate de 80%
  • Materiale cu protectie solara, care prezinta un strat exterior metalizat. Acest strat reflecta razele soarelui.
  • Materiale semitransparente, cu opacitate de 60%
  • Materiale transparente cu opacitate de 40%.

Vezi si: Cum sa intretineti si sa curatati roletele de interior

Care sunt categoriile de rolete textile din care puteti alege?

Varietatea tipurilor de rolete pentru interior este un atu important pentru instalarea lor in nenumarate spatii. Iata categoriile de rolete din care puteti selecta:

  • Rolete textile standard- ele reprezinta modelul de baza, cu preturi avantajoase si mecanisme simple.
  • Rolete textile cu ghidaj lateral si casete-ele permit montarea pe tamplarie, dar si pe perete
  • Rolete textile cu ghidaj din cablu de nylon- sunt modele speciale pentru ferestrele batabile sau oscilobatante
  • Rolete textile cu magneti- au magneti de fixare pe tamplarie
  • Rolete textile cu caseta mare- ele pot fi montate doar pe perete si pe tavan.

Ce modele de rolete sunt populare?

Roletele textile de interior vin intr-o mare diversitate de modele, iar categoriile multiple pot ingreuna procesul de selectie pentru un client mai putin informat. Iata cateva detalii despre cele mai uzitate categorii de rolete de interior.

Rolete simple

Aceste rolete de interior se pot monta pe tavan sau pe peretele de deasupra ferestrei. Numeroase materiale (tesaturi fine, textile, dar si bambus si materiale blackout) pot fi folosite pentru confectionarea lor).

Rolete cu caseta

Roletele cu caseta se monteaza pe tamplaria ferestrei. O caseta in partea superioara protejeaza ruloul interior, iar materialul este fixat in plan vertical, paralel cu geamul. Razele de lumina patrund mai greu cu acest tip de rolete.

Rolete zebra

Roletele zebra sunt instalate pe interiorul geamului, fiind realizate din fasii alternative opace si transparente, care permit distribuirea succesiva a luminii. In pozitia deschisa, unele rolete sunt transparente, iar in pozitia inchisa, ele actioneaza ca un material textile continuu, semitransparent sau opac. Un mecanism specific si lantisorul cu bile asigura actionarea si suprapunerea lamelelor.

Rolete de lux

Acestea sunt montate la ferestrele de mansarda si vin cu sistem de strangere pe arc.

Rolete duble

Acestea sunt rolete suprapuse in plan vertical, putand fi actionate in mod independent. Intrucat prezinta o succesiune de lamele transparente si opace, ele pot fi fixate foarte usor in pozitia de opac total.

O ultima sugestie

La Vreau-Rolete.ro puteti gasi usor roletele cele mai potrivite pentru spatiul dvs. Varietatea modelelor poate intimida un client mai putin familiarizat cu acest domeniu, dar va stam la dispozitie pentru a va ghida in procesul de selectie.


Încercați noile modele de rolete anti-soare Screen