Jaluzelele verticale- Cele mai frecvente intrebari legate de curatarea jaluzelelor verticale

https://vreau-rolete.ro/wp-content/uploads/2021/10/Cele-mai-frecvente-intrebari-legate-de-curatarea-jaluzelelor-verticale.jpg

Jaluzelele verticale- Cele mai frecvente intrebari legate de curatarea jaluzelelor verticale

Versatile si extrem de variate ca si culori si texturi, jaluzelele verticale devin din ce in ce mai populare pentru decorarea ferestrelor in spatiile rezidentiale si comerciale. La Vreau-Rolete.ro, puteti alege intre o mare diversitate de modele, in culori si modele potrivite pentru numeroase spatii, la preturi atragatoare pentru majoritatea clientilor.

Daca ati ales deja jaluzele verticale, o intrebare fireasca este cum sa le curatati. Chiar daca spalarea/curatarea jaluzelelor verticale devin facile dupa un timp (dezinstalarea si re-instalarea pot fi anevoioase pentru un client neavizat), exista numeroase detalii legate de intretinerea jaluzelelor verticale.

Din experienta noastra bogata cu clientii, am strans cele mai frecvente intrebari legate de curatarea/spalarea si intretinerea jaluzelelor verticale. Multe dintre intrebarile dvs isi gasesc raspunsurile mai jos, dupa cum urmeaza.

Vezi si: Cum alegeti jaluzele verticale pentru living?

1. Cat de des ar trebui sa curatati jaluzelele verticale?

Chiar daca spalarea/curatarea jaluzelelor nu este anevoioasa, ea este complicata tocmai din nevoia demontarii si a reinstalarii jaluzelelor. Puteti evita murdarirea frecventa a jaluzelelor verticale prin stergerea curenta a prafului, saptmanal sau lunar. Curatati jaluzelele de praf cu atentie, asa cum procedati si cu alte suprafete din casa.

In cazul in care identificati pete/praf dificil de indepartat, puteti sa realizati o curatare a jaluzelelor fara a le dezinstala. In general, este bine sa spalati complet jaluzelele verticale o data la cateva luni.

Pentru jaluzelele instalate in spatii cu trafic intens cu risc inalt de murdarire de la praf sau grasimi, este nevoie sa le curatati mai des. Curatarea cu grija, ori de cate ori este nevoie, va prelungi durabilitatea jaluzelelor verticale si mentinerea aspectului lor initial.

2. Poate fi indepartat mucegaiul de pe jaluzelele verticale?

O modalitate eficienta de a indeparta mucegaiul de pe jaluzelele verticale este sa folositi un produs natural cu suc de lamaie. Sucul de lamaie este foarte potrivit pentru a ataca sporii de mucegai, in special cand este ajutat de razele solare.

Folosirea sucului de lamaie

Umpleti o sticla cu pulverizator cu suc de lamaine si aplicati peste petele de mucegai de pe jaluzelele verticale. Lasati sucul de lamaie sa actioneze timp de o ora. Dupa o ora, folositi o carpa curata si uscata pentru a indeparta sucul de lamaie. Metoda este extrem de eficienta daca jaluzelele se pot usca la lumina soarelui, intrucat  aceasta actioneaza cu aciditatea sucului de lamaie si ucide sporii de mucegai.

Nu va recomandam folosirea solutiilor pe baza de inalbitor intrucat ele pot distruge tratamentele (anti-UV) jaluzelelor verticale. In cazul in care sucul de lamaie nu va este la indemana, puteti folosi otet alb pentru indepartarea petelor de mucegai.

Folosirea otetului alb

Este foarte usor sa curatati jaluzelele verticale cu otet. Adaugati apa calda si otet alb (jumatate apa, jumatate otet) intr-un recipient cu pulverizator. Aplicati solutia pe jaluzelele verticale si lasati-o sa actioneze timp de 30 de minute. Dupa cele 30 de minute, frecati pentru indepartarea petelor de mucegai si clatiti pana cand petele nu mai sunt vizibile.

In cazul in care nu ati reusit sa indepartati complet petele de mucegai, aplicati o solutie mai concentrata cu otet si apa. Lasati solutia sa actioneze timp de o ora, apoi frecati petele de mucegai cu o perie cu peri tari. Marele avantaj al acestei metode este ca otetul alb nu este periculos pentru oameni,  in timp ce mirosul sau dispare dupa catva timp.

3. Pot fi curatate jaluzele verticale fara a fi dezinstalate?

Dezinstalarea jaluzelelor pentru curatare permite si accesarea zonelor ascunse, asigurand cele mai eficiente rezultate de curatare. Cand sunteti presat de timp, insa, demontarea jaluzelelor este un impediment.

Pentru a curate jaluzelele verticale fara a demonta lamelele, puteti incepe cu stergerea prafului de pe lamele, de sus in jos. Daca vreti sa lucrati mai repede, puteti folosi aspiratorul. In cazul unor pete, puteti insista asupra lor cu o solutie pe baza de un detergent mai bland. Va sugeram sa testati solutia de curatare intr-o zona putin vizibila; este un pas preventiv de evitare a distrugerii aspectului/culorii/texturii jaluzelelor verticale. Dupa curatare, lasati jaluzelele verticale deschise pentru a grabi uscarea.

In cazul in care jaluzelele verticale se murdaresc foarte repede si nu doriti sa le demontati pentru spalare, va recomandam modele “wipe-clean”. Acestea pot fi curatate de sus in jos foare usor, ajutandu-va sa economisiti timp si energie.

4. Se poate folosi aparatul de curatat cu aburi?

In cazul in care dispuneti de un aparat de curatat cu aburi, curatarea jaluzelelor verticale este si mai facila. Nu uitati sa incepeti cu stergerea prafului de pe jaluzele. De asemenea, va recomandam sa realizati un test intr-o zona putin vizibila pentru a fi siguri ca aparatul de curatat cu aburi nu va decolora jaluzelele verticale. Setati aparatul de curatare cu aburi la temperatura joasa sau medie si evitati zonele cu elemente din plastic sau adeziv.

Incepeti de sus in jos si treceti repede de-a lungul lamelelor. Aveti grija sa nu tineti aparatul pentru prea mult timp intr-o zona. Aceasta metoda este eficienta, mai ales ca uscarea se realizeaza rapid in mod natural.

5. Este posibila curatarea jaluzelelor verticale in masina de spalat vase?

Chiar daca multe jaluzele verticale permit spalarea in masina de spalat rufe, ele nu pot fi spalate in masina de spalat vase. Apa in masina de spalat vase este prea fierbinte pentru jaluzele, putand topi adezivul, distruge materialul si tratamentele specifice acestor jaluzele.

In plus, apa in masina de spalat vase vine in jeturi puternice ce pot distruge complet materialul jaluzelelor. Riscul de franjurare si de desprindere de pe lamele este crescut, in acelasi timp. Optati pentru curatarea regulata a jaluzelelor si spalarea lor dupa demontare (manuala sau in masina de spalat).


Încercați noile modele de rolete anti-soare Screen