Cum alegem culoarea potrivita pentru jaluzelele verticale?

Cum alegeti culoarea potrivita pentru jaluzelele verticale

Cum alegem culoarea potrivita pentru jaluzelele verticale?

Cand vine vorba despre decorarea ferestrelor in spatiile cu stil modern, jaluzelele verticale reprezinta optiunea numarul 1 pentru cei mai multi profesionisti. Versatile, usor de curatat, eficiente in crearea intimitatii si blocarea luminii naturale excesive, jaluzelele verticale sunt din ce in ce mai atragatoare pentru clienti.

Jaluzelele verticale aduc in prim-plan o multitudine de avantaje, iar dezavntajele sunt putine. La Vreau-Rolete.ro, clientii pot naviga printr-o mare diversitate de optiuni, diferite ca si culoare, textura, model, sau pret. Intrucat multi clienti sunt coplesiti de numarul mare de optiuni, suntem gata sa facilitam procesul de selectie oferindu-va cateva repere. Modelele noastre vin intr-o multitudine de culori, iar ghidul nostru de mai jos este binevenit pentru alegerea finala a culorii jaluzelelor verticale.

1. Potriviti culoarea la tamplaria ferestrelor

In cazul in care nu doriti sa riscati, cea mai simpla metoda de selectie a culorii jaluzelelor este sa asortati jaluzelele la culoarea tamplariei ferestrelor. Intrucat cele mai multe tamplarii sunt albe, nu puteti da gres cu alb sau orice alta nuanta de alb pentru jaluzelele verticale. Va recomandam sa optati pentru  acceasi culoare ca a tamplariei si in cazul in care nu doriti ca jaluzelele sa iasa in evidenta in spatiul in care sunt montate.

Sugestia noastra

Nu exista “alb pur” si fiecare culoare poate prezenta un ton mai cald sau mai rece. Va recomandam sa folositi cateva mostre si sa le plasati langa tamplaria ferestrei, pentru a fi siguri de nuanta de alb aleasa este cea mai potrivita. Culorile pot apare in mod diferit la un calculator fata de realitate, mai ales in conditii diferite de iluminare. Utilizarea mostrelor este recomandata mereu, chiar daca va ganditi sa alegeti alb pentru jaluzelele verticale.

2. Tineti cont de culoarea peretilor

Asortarea jaluzelelor verticale la culoarea peretilor este o alta metoda sigura de a nu gresi cromatica. Stilurile ton-pe-ton sunt foarte populare in zilele noastre si nu ar trebui sa le evitati, daca va incanta. Pentru o mai placuta diversificare, puteti opta pentru un ton mai cald decat al peretilor pentru jaluzele. Nu veti pierde aspectul unitar al ferestrelor si veti evita riscul ingreunarii spatiului. Jaluzelele noastre verticale vin intr-o mare varietate de culori si nu aveti nevoie decat de timp pentru a identifica cea mai potrivita culoare pentru jaluzelele dvs!

Vezi si: Jaluzele verticale sau draperii – ce sa aleg?

3. Asortati jaluzelele la culoarea podelelor sau a altor elemente de structura

In cazul in care in camera unde vor fi montate jaluzelele se afla un minunat parchet din lemn, sau piese de mobilier din lemn valoros, puteti alege jaluzele verticale care sa se potriveasca acestora. Va punem la dispozitie tonuri calde care completeaza perfect parchetul din lemn sau piese de mobilier. Texturile diverse ale jaluzelelor verticale continua senzatia de primitor si calduros pe care suprafetele din lemn o transmit, de cele mai multe ori.

Puteti alege si alte piese decorative cu care sa asortati jaluzelele verticale. Pernele, cartile, covoarele, si chiar scaunele sunt elemente importante care pot fi accentuate prin instalarea unor jaluzele verticale in aceleasi culori/modele/texturi (Exemplu: Rustik 37S ocru).

4. O alegere curajoasa: o culoare contrastanta

jaluzea de culoare puternica
Pentru o camera in tonuri neutre sau alb, o jaluzea de culoare puternica va contrasta atragator, legand aspectul intregului spatiu.

Contrastul puternic poate fi realizat si cu culori neutre, nu doar cu culori puternice. Jaluzele verticale in nuante lemnoase vor produce un contrast placut intr-o camera altfel luminoasa, adaugand o nota de eleganta.

Puteti completa tonurile lemnoase ale jaluzelelor verticale prin  montarea unor perdele contrastante, transformand ferestrele intr-un punct de interes pentru camera. Asocierea unei culori indraznete cu un strat in culori neutre vor facilita includerea culorilor puternice, creand o atmosfera placuta si cursiva.

5. Nu uitati de dimensiunea camerei

In cazul in care montati jaluzelele verticale intr-o camera mai putin spatioasa, va recomandam alegerea unei culori mai deschise. Micul truc va crea impresia unui spatiu mai generos, mai luminos si mai primitor. Culorile inchise la ferestrele de mici dimensiuni vor crea impresia unui spatiu mai mic decat este el in realitate. Daca nu sunteti decisi in alegerea culorii, optati intotdeauna pentru culori mai deschise.

Pentru spatiile generoase sau camerele cu multe ferestre, va recomandam sa alegeti culori mai inchise pentu a adauga profunzime si a crea un spatiu mai primitor si mai cald. In cazul in care camera are si panouri mari de sticle, usi culisante, imaginati-va cum ar arata ea cand jaluzele sunt trase si cat de multa culoare veti vedea.

6. Rezumati-va la doar trei culori

Unul dintre riscurile pe care vi le asumati atunci cand alegeti culorile pentru jaluzelele verticale fara sprijinul unui specialist este sa combinati prea multe culori. Va doriti, de fiecare data, ca produsul final sa fie placut ochiului. O modalitate sigura sa nu esuati in alegerea cromaticii este sa va limitati la doar trei culori pentru o camera. Culorile mai deschise sunt mai potrivite pentru o atmosfera mai relaxata, in timp ce culorile mai puternice creeaza o atmosfera mai dinamica si mai moderna. Nu va grabiti in alegerea culorii pentru jaluzelele verticale. Chiar daca Vreau-Rolete.ro are preturi atractive, nu va doriti inlocuirea jaluzelelor din motive cromatice in viitorul apropiat.

7. Consultati un designer de spatii interioare

Nu toti clientii au incredere in alegerile lor legate de estetica unui spatiu. In acelasi timp, unii clienti pur si simplu nu stiu cu exactitate ce stil final vor sa obtina pentru spatiul in care se monteaza jaluzelele verticale. Un profesionist in domeniul decoratiunilor interioare va poate ajuta si consulta in selectarea culorii pentru jaluzelele verticale.

In final, alegerea culoarii este o chestiune de gust personal si nu exista reguli stricte pentru selectarea culorilor pentru jaluzelele verticale. Aceasta nu inseamna ca sugestiile noastre nu va pot fi de folos.


ÎN ATENȚIA CLIENȚILOR NOȘTRI:

În perioada 30 aprilie - 6 mai firma noastră va fi în vacanța de Paște. Ultimele comenzi vor pleca către clienți pe 26 aprilie. Comenzile primite în perioada 30 aprilie - 6 mai vor fi procesate în ordinea sosirii, începând de pe 7 mai. Vă dorim un Paște binecuvântat!