Jaluzele verticale sau draperii – ce sa aleg?

Jaluzele verticale vs DRAPERII

Jaluzele verticale sau draperii – ce sa aleg?

Indiferent ca este vorba de spatiul de locuit sau de birou, solutiile pentru decorarea ferestrelor sunt multiple si diverse. Jaluzele verticale, draperiile si rulourile sunt doar cateva dintre solutiile actuale, fiecare avand beneficii specifice, dar si dezavantaje. De cele mai multe ori, alegerea se face in functie de spatiul in care ele sunt instalate si cateva sugestii din partea profesionistilor sunt binevenite pentru luarea celei mai inspirate decizii.

Chiar daca solutiile sunt diverse, multi clienti restrang optiunile la doua mari categorii de produse: jaluzelele verticale si draperiile. Eficiente in obturarea luminii solare si usor de intretinut, jaluzelele verticale reprezinta o optiune sigura pentru spatiile contemporane.

In acelasi timp, draperiile raman alegerea primordiala pentru spatiile unde eleganta este intens vizata. La Vreau-Rolete.ro va punem la dispozitie o gama diversa de culori pentru jaluzelele verticale, astfel incat sa identificati cel mai potrivit model pentru spatiul dvs. De asemeni, va putem ghida pentru alegerea unui model de perdele Royal. Aceste perdele au un sistem asemanator jaluzelelor verticale, dar au aspectul perdelelor traditionale.

Draperii sau jaluzele verticale? Cum alegem?

Raspunsul la aceasta intrebare nu este tocmai unul facil, intrucat ambele solutii de decorare a feretrelor vin cu aspecte pozitive si negative. Intrucat topicul nu este unul familiar pentru cei mai multi cumparatori, ne-am gandit sa ne orientam asupra unui singur criteriu de departajare: locatia.

Atat jaluzelele, cat si draperiile, vin intr-o mare varietate de culori si texture, deci aspectul estetic nu este foarte util pentru luarea unei decizii. In ceea ce priveste bugetul, trebuie sa mentionam ca ambele categorii de produse acopera bugete de dimensiuni diverse.

Vezi si: Cum alegem culoarea potrivita pentru jaluzelele verticale?

Locul de amplasare reprezinta, din punctul nostru de vedere, un criteriu mai potrivit in restrangerea optiunilor. Va oferim cateva sugestii pentru fiecare tip de camera in spatiile rezientiale. Suntem siguri ca informatiile noastre va vor facilita luarea unei decizii.

Bucataria- jaluzele verticale sau draperii?

jaluzele verticale pentru bucatarie
Atat timp cat luati in consideratie si configurarea spatiului, atat jaluzelele verticale cat si draperiile pot fi solutii pentru ferestre. In cazul in care fereastra este mai aproape de aragaz sau cuveta, jaluzelele verticale reprezinta o optiune mai sigura decat draperiile/perdelele. Riscul ca o perdea/draperie sa ajunga in bataia focului de pe aragaz cand bate vantul este mai mare decat pentru o jaluzea verticala. In plus, multe draperii pentru bucatarie sunt realizate din materiale delicate care nu suporta murdarirea cu grasimi sau detergenti de vase.

La Vreau-Rolete.ro puteti alege intre numeroasele colectii de jaluzele verticale. O paleta impresionanta de texturi si culori va da posibilitatea identificarii celor mai potrivite modele pentru bucataria dvs. In plus, jaluzelele sunt usor de curatat si de intretinut pentru o durabilitate mai lunga.

Nu uitati si de jaluzelele de tip rulou, realizate din polyester neinflamabil, termoizolant, ce nu retine mirosurile neplacute din bucatarie.

Jaluzele verticale sau draperii in living?

Jaluzelele verticale livingAspectul traditional al living-ului cu perdele si draperii lungi pana in podea reprezinta, in continuare, cea mai populara alegere printre clienti. Jaluzelele verticale vin intr-o mare varietate de culori si texture care adauga valoare estetica oricarui living.

Daca doriti sa imbinati aspectul traditional al draperiilor cu functionalitatea jaluzelelor verticale, perdelele Royal reprezinta cea mai buna optiune. Ele sunt doua produse intr-un singur, avand aspectul draperiilor si mecanisme de actionare similare jaluzelelor verticale.

Jaluzele verticale pot prezenta diverse grade de opacitate, ele find alegerea ideala pentru living-urile foarte luminoase. Daca se doreste si obtinerea unui grad sporit de intimitate, jaluzelele verticale sunt o solutie mai buna decat draperiile.

Vezi si: Jaluzele verticale, rolete sau perdele. Cum sa alegem cele mai potrivite produse de decorare a ferestrelor?

Ce sa alegeti pentru dormitor?

Cu totii tinem la spatiul nostru intim si, de aceea, cautam cele mai eficiente solutii pentru decorarea ferestrelor. Acestea din urma sunt extrem de vulnerabile la privirile curiosilor si multi dintre noi cauta indelungat cele mai optime solutii pentru protejare superioara.

La Vreau-Rolete.ro puteti gasi jaluzele verticale care tin departe atat ochii vecinilor mai curiosi, cat si razele solare. Gama variata de modele acopera multe dintre preferinte si sansele de a identifica cele mai potrivite jaluzele verticale pentru dormitorul dvs sunt ridicate.

jaluzele verticale dormitorJaluzelele verticale inlocuiesc excelent draperiile in ceea ce priveste intimitatea si reglarea cantitatii de lumina ce intra in dormitor, fara a crea senzatia de spatiu incarcat pe care cele mai multe draperii il genereaza. Puteti adauga perdele vaporoase din voal pentru considerente estetice, dar si pentru a crea o atmosfera relaxanta specifica unui dormitor.

Daca va ganditi pentru instalarea unor draperii, va recomandam selectarea unui model cu grad inalt de protectie impotriva luminii. Puteti gasi draperii care izoleaza fonic si termic dormitorul. Ele pastreaza caldura in timpul anotimupului racoros, dar mentin aerul racoros in timpul verii. Aceste draperii au preturi ridicate comparativ cu jaluzelele verticale, un aspect important pentru multi dintre cumparatori.

O concluzie succinta

Nu va grabiti in luarea unei decizii si considerati toate aspectele legate de draperii si jaluzele verticale. Un aspect esential, pe care unii clienti il omit, este privelistea. In cazul in care ferestrele dvs deschid catre un peisaj remarcabil, doua draperii vor amplifica impactul vizual. Daca, in schimb, vizati un grad sporit de intimitate si protectie impotriva luminii solare excesive, jaluzelele verticale sunt o mai buna optiune decat draperiile. Nu uitati ca puteti regla cantitatea de lumina care accede intr-un spatiu cu jaluzelele verticale- fapt mai putin realizabil cu draperiile. Decizia va apartine, dar suntem aici pentru orice ajutor pe care il solicitati!


Încercați noile modele de rolete anti-soare Screen