Jaluzele verticale, rolete sau perdele. Cum sa alegem cele mai potrivite produse de decorare a ferestrelor?

rolete textile decor

Jaluzele verticale, rolete sau perdele. Cum sa alegem cele mai potrivite produse de decorare a ferestrelor?

Cand vine vorba despre ornamentarea ferestrelor, clientii din ziua de azi au nenumarate posibilitati. Daca in trecut perdelele, draperiile si, uneori, obloanele erau cele mai raspandite optiuni, astazi clientii pot opta pentru numeroase tipuri noi si moderne.

La Vreau-Rolete.ro, clientii pot alege dintre o gama variata  de rolete si jaluzele. Multitudinea tipurilor de rolete, jaluzele, dar si a culorilor, materialelor si texturilor pot face procesul selectiei dificil, mai ales pentru cumparatorii mai putin familiarizati cu acest domeniu. Va venim in ajutor cu cateva informatii esentiale despre cele mai populare tipuri de produse de decorare a ferestrelor. Cu siguranta ca acestea va vor fi de folos in luarea ulterioara a unei decizii.

Jaluzelele – o descriere succinta

Jaluzele orizontale
Jaluzelele vin cu mecanisme care ne permit sa le ridicam/coboram/ culisam spre lateral facil si rapid. Cele mai multe dintre ele au lamele realizate din vinil, bambus, lemn, aluminiu. Unele jaluzele permit ridicarea/coborarea, dar si rasucirea pentru a lasa sa treaca o cantitate mai mare de lumina. Ele sunt eficiente in blocarea luminii naturale, dar si in asigurarea unui grad de intimitate ridicat. Acest tip de jaluzele nu vine intr-o mare varietate de culori.

Jaluzelele verticale de la Vreau-Rolete.ro sunt confectionate din material textile si prezinta o generoasa varietate de culori, texture, finisaje, si modele. Identificarea unui model care sa se potriveasca perfect incaperii este facila intrucat sunt atat de multe optiuni. Indiferent daca va ganditi la un model in culori neutre, puternice, sau cu finisaje lucioase pentru un aer luxos, catalogul nostru este cuprinzator si extrem de divers.

Vezi si: Jaluzele verticale sau draperii – ce sa aleg?

Jaluzele verticale vreau rolete
Jaluzelele, indifirent de tipul lor, sunt optiunea optima pentru clientii care vor sa controleze cantitatea de lumina naturala, dar si a gradului de intimitatea. Ele nu au abilitati de izolare fonica si termica, dar sunt ideale pentru ferestre de diverse dimensiuni. Jaluzelele verticale sunt perfecte pentru ferestrele mari, usi de terasa si usi glisante.

Avantaje

Iata cateva dintre beneficiile primordiale ale jaluzelelor, orizontale si verticale, deopotriva.

  • Jaluzelele sunt in general mai avantajoase la pret decat alte produse de decorare a ferestrelor.
  • Puteti controla rapid si usor cantitatea de lumina care patrunde intr-o incapere.
  • Jaluzelele sunt ideale pentru bucatarii si bai, prezentand un risc mai scazut de a mucegai
  • Sunt usor de curatat cu o laveta, fara a necesita demontarea. Ele pot fi aspirate si pot fi spalate manual/in masina de spalat doar din cand in cand.

Dezavantaje

  • Jaluzelele din bambus, lemn si metal pot fi mai zgomotoase atunci cand sunt actionate. Nu este si cazul jaluzelelor verticale de la Vreau-Rolete.ro, realizate din material textile. Ele sunt extrem de silentioase la operare.
  • Lamelele pot atrage praful si curatarea saptamanala poate fi necesara in zonele cu trafic intens.

Roletele – ce sunt, avantaje si dezavantaje

rolete textile vreau rolete
Roletele sunt produse de decorare a ferestrelor realizate dintr-o bucata de material moale care se ataseaza la o rama sau caseta. Ele se pot incadra in orice tamplarie, ceea ce creaza linii atragatoare si aerisite.

Vezi si: Despre rolete- Mic ghid introductiv

Asemeni perdelelor, roletele vin intr-o mare varietate de culori, latimi, lungimi, materiale, prezentand valoare functionala, dar si estetica. Ele trebuie sa fie ridicate pentru a lasa lumina in interior/pentru a privi in afara. Pot fi rulate sau stranse in stil-acordeon. Puteti gasi rolete la preturi avantajoase, iar cele mai extravagante (de tip roman, balon) sunt, in general, mai scumpe.

Roletele sunt alegrea ideala pentru ferestre cu forme mai putin obisnuite intrucat ele pot fi realizate personalizat, pentru o potrivire perfecta ferestrelor. Daca intentionati sa mentineti cheltuielile de caldura scazute, roletele sunt o buna alegere intrucat ele contribuie la izolarea termica a unei incaperi. Pot mentine aerul racoros/calduros inauntru, ceea ce amelioreaza confortul termic.

Avantaje

  • Roletele vin intr-o mare diversitate de culori si pot bloca lumina naturala.
  • Sunt extrem de durabile, iar cele de inalta calitate pot rezista multi ani pana cand este necesara inlocuirea lor.
  • Sunt sigure pentru copii si animale de companie, ele neprezentand snururi pentru operare
  • Sunt extrem de facil de utilizat. Exista modele cu operare automata, in care este nevoie doar sa apasati un buton pentru ridicarea/coborarea lor.

Dezavantaje

  • Roletele sunt in general mai scumpe decat alte tipuri de solutii de decorare a ferestrelor, in special jaluzele si perdele.
  • Ele necesita curatarea regulata si pot mucegai atunci cand sunt montate in camere cu umiditate ridicata (bucatarii, bai).
  • Atunci cand sunt ridicate si fereastra este deschisa, materialul se va strange in parte de sus, ingreunand aerisirea.
  • Lumina poate patrunde doar prin deschiderea roletelor. Odata ce acestea sunt deschise, nu mai exista nici o posibilitate de a controla sau ajusta cantitatea de lumina care intra in incapere.

Perdelele – o privire de ansamblu

perdele

Perdelele sunt realizate din materiale diverse si prezinta culori, modele, lungimi, latimi diferite. Identificarea unui model care se imbina cu estetica incaperii dvs este relativ facila. Ele se potrivesc oricarui tip de incaperi, inclusiv bucatariilor. Ele pot fi montate pe o bara, care poate fi/sau nu decorativa. Pe langa tipul de perdea si bara pe care sa le alegeti, trebuie sa decideti cum sa fie montate perdelele pe bara. Inele, carlige, sau chiar alte fasii de materiale sunt cateva dintre optiunile de montaj pe care le aveti. Perdelele pot schimba total aspectul unei incaperi sau fi elemente neutre pentru spatiul decorat.

Perdelele sunt o alegere inspirata pentru incaperile in care nu va doriti obturarea majora a luminii naturale. Chiar si perdelele cu calitate de intunecare nu sunt suficient de groase pentru a bloca total patrunderea luminii naturale. Acum exista si perdele in sistem de jaluzele, precum perdelele Royal din catalogul nostru. Acestea sunt exact precum jaluzelele verticale, cu o miscare de rotatie a lamelei pentru a obtura lumina.

Avantaje

  • Perdelele sunt foarte usor de ales pentru a se potrivi cu decorul unei incaperi
  • Ele ofera un aer extrem de confortabil si ajuta la mentinerea caldurii in timpul iernii
  • Preturile sunt extrem de variate si puteti alege intre modele foarte econome, dar si foarte extravagante si scumpe.
  • Nu prezinta mecanisme de operare care sa cauzeze accidentari copiilor sau animalelor de companie care se joaca cu ele.

Dezavantaje

  • Ocupa mai mult spatiu decat alte produse de decorare a ferestrelor, in special comparativ cu jaluzelele verticale. Ele pot crea impresia ca o incapere este mai mica decat este ea in realitate.
  • Pot acumula cantitati mari de praf, mai ales cand nu sunt curatate in mod regulat.
  • Perdelele in incaperile cu umiditate crescuta (bai si bucatarii) pot dezvolta mucegai.

Concluzia noastra

La Vreau-Rolete.ro va stam la dispozitie cu o gama variata de produse de decorare a ferestrelor. Ele au valente functionale si estetice, iar preturile acopera o plaja diversa de bugete.


Încercați noile modele de rolete anti-soare Screen