Cum alegeti cele mai potrivite rolete pentru spatiul dvs?

cele mai potrivite rolete pentru spatiul dvs

Cum alegeti cele mai potrivite rolete pentru spatiul dvs?

Roletele si jaluzelele sunt extrem de variate, iar clientii din ziua de azi au nevoie doar de timp si cateva criterii in luarea unei decizii. Pentru multi cumparatori, insa, domeniul roletelor si al jaluzelelor este total nou, mai ales cand vine vorba despre diversele proprietati, posibilitati de montare, sau functii.

Vreau-Rolete.ro va ofera posibilitatea sa selectati intre numeroase tipuri de rolete textile (https://ejaluzele.com/rolete-textile/), jaluzele verticale (https://Vreau-Rolete.ro/jaluzele-verticale-127mm/) perdele Royal (https://Vreau-Rolete.ro/perdele-royal/). Intrucat fiecare dintre aceste categorii de produse vine nu doar intr-o mare diversitate de culori, dar si de tipuri (rolete semi-opace https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-semiopace/, rolete opace https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-opace/, sau rolete zebra, day-night https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-day-night-zebra/), stim ca un ghid pentru cumparare este mai mult decat util pentru cei mai multi clienti.

Aspectul elegant si modern, capacitatea de a controla cantitatea de lumina naturala care intra in incapere, utilizarea facila- toate acestea sunt avantaje fundamentale pentru care clientii de azi aleg montarea unor rolete/jaluzele verticale in spatiul rezidential si de birouri. Pentru a fi siguri ca modelul ales se pliaza perfect pe nevoile dvs, buget si estetica spatiului in care sunt montate, va invitam sa consultati ghidul nostru succinct inainte de achizitionare.

Factorii esentiali in selectarea unor rolete

La Vreau-Rolete.ro gasiti rolete textile de diverse categorii, la preturi avantajoase pentru majoritatea clientilor. Pentru multi cumparatori, roletele textile reprezinta o investitie importanta, deci alegerea modelului ideal de prima data este fundamentala. Este bine sa nu va grabiti in luarea unei decizii si sa adunati cat mai multe informatii inainte de decizia finala. Va recomandam sa acordati atentie sporita catorva elemente inainte de achizitionarea unui model.

Ce doriti sa obtineti cu instalarea roletelor?

Valoarea roletelor vine si din faptul ca ele au valente functionale, dar si estetice. Daca doriti sa instalati rolete textile cu scop pur decorativ, criteriul cromatic trebuie sa primeze.

Nu uitati, insa, ca multe rolete au capacitati si functii multiple. Unele pot bloca lumina partial (roletele semi-opace https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-semiopace/), in timp ce altele blocheaza accesul aproapre integral al luminii naturale (roletele opace https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-opace/). Pentru o excelenta protejare a intimitatii, fara a diminua cantitatea de lumina naturala care este permisa, va puteti orienta care jaluzelele day-night https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-day-night-zebra/).

Bugetul de care dispuneti

Incercati sa va setati o suma maxima pe care sa o cheltuiti pentru roletele texile. Pretul acesta difera nu doar dupa dimensiunea ferestrelor, dar si dupa calitatea si proprietatile  materialelor. In cazul in care dispuneti de un buget generos, va recomandam sa optati pentru rolete personalizate si cu operare automata.

Daca  bugetul este limitat, roletele standard realizate din vinyl pot fi o optiune potrivita.

Stilul decorativ al spatiului de instalare

Pentru cele mai bune rezultate, va sugeram sa alegeti rolete care se potrivesc perfect cu decorul incaperii. La Vreau-Rolete.ro, puteti alege rolete in culori intense (https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-semiopace/colectia-plaine/plaine-505/), dar si discrete (https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-semiopace/colectia-natural/natural-1/). Atunci cand vreti ca ferestrele sa aiba valente estetice deosebite, roletele textile Jaquard (https://Vreau-Rolete.ro/rulouri-textile-jaquard/) pot deveni elementul-cheie al unui spatiu.

Gradul de protectie a intimitatii si impotriva luminii naturale

Multi clienti doresc instalarea de rolete pentru a se bucura de un grad inalt de intimitate si pentru controla cantitatea de lumina care accede intr-o incapere. Exista modele care permit luminii sa patrunda, dar stopeaza accesul razelor UVin exces. Rolete semi-opace, opace, sau day-night sunt cateva dintre tipurile de rolete care ofera grade diferite de protectie a intimitatii si  impotriva cantitatii de lumina care intra intr-o incapere.

Aspecte legate de siguranta copiilor si a animalelor de companie

Aveti copii si/sau animale de companie? Daca raspunsul este afirmativ, va recomandam sa va indreptati catre roletele cele mai sigure de pe piata. Roletele noastre sunt de inalta calitate si, chiar daca sunt prevazute cu snur, ele sunt sigure in resedintele cu copii si animale de companie.

Daca siguranta copiilor si/sau a animalelor de companie este primordiala, va puteti indrepta spre modelele fara snur.

Dimensiunea ferestrelor

Este fundamental sa cunoasteti dimensiunile exacte ale ferestrelor pentru a identifica cea mai buna solutie de decorare. Pentru mai multa precizie, va sugeram sa masurati fereastra de la partea cea mai de sus pana la cea de jos. Nu includeti capatul de deasupra imbinarii roletelor, intrucat acesta are rol pur decorativ.

In cazul in care nu sunteti sigur cum sa realizati masuratorile, va recomandam sa apelati specialistii de la Vreau-Rolete.ro. Daca masuratorile nu sunt exacte, riscul sa achizitionati rolete/jaluzele gresite este inalt. Daca vreti sa fiti sigur ca roletele se vor potrivi perfect ferestrelor, va sugeram sa achizitonati rolete facute la comanda.

Rolete simple sau rolete cu caseta?

Un alt element pe care sa-l considerati in procesul selectiei este alegerea intre roletele simple si cele cu caseta.

Rolete simple

Aceste rolete se pot monta direct pe tamplaria geamului, pe tavan, sau pe perete. Ele vin in doua categorii (rolete mini si rolete clasice), si sunt o buna optiune chiar si pentru geamurile mari.

Cum masurati

Daca va ganditi la instalarea unor rolete simple, trebuie sa urmati acesti pasi in masurare:

  • Masurati exact inaltimea totala a geamului. Masurati sticla si bagheta (incadreaza geamul) geamului. Cei mai multi producatori ofera produse cu 15-20mm, dar pot exista si alte dimensiuni.
  • Masurati latimea totala a geamului, atat sticla, cat si bagheta. Ea variaza, pentru cei mai multi producatori, intre 15 si 20mm.

Rolete cu caseta

Roletele cu caseta (casetate) pot veni cu caseta standard (alba sau maro), sau caseta premium.

Modelele standard includ si caseta, ghidajele si snurul, in timp ce modelele cu caseta premium pot imita diverse tipuri de lemn: mahon, nuc, stajar auriu. Intrucat ghidajele sunt instalate pe bagehetele geamurilor, ele pot bloca total accesul luminii naturale, un aspect important in alegerea modelui de roleta pentru spatiul dvs.

Cum masurati

Aveti nevoie de valorile pentru inaltimea totala, latimea totala, si latimea sticlei.

  • Masurati stical si bagheta geamului pe inaltime.
  • Masurati sticla si bagheta pe latime
  • Trebuie sa masurati si latimea sticlei, intrucat dimensiunea panzei trebuie sa fie identica cu cea a sticlei.

O ultima sugestie

Chiar daca Vreau-Rolete.ro va pune la dispozitie o gama diversa de produse de inalta calitate la preturi atractive, va recomandam sa alegeti cea mai buna solutie de prima data, pentru a nu fi nevoit sa inlocuiti roletele in mod prematur. Atat timp cat sunt ingrijite si pastrate in mod corespunzator, roletele pot rezista fara a-si pierde proprietatile si aspectul initial pentru multi ani.


Încercați noile modele de rolete anti-soare Screen