Cum sa intretineti si sa curatati roletele de interior

cum sa curatati roletele de interior

Cum sa intretineti si sa curatati roletele de interior

Ferestrele reprezinta cel mai vulnerabil punct al unei incaperi, iar posibilitatile de ornamentare trebuie sa fie, deopotriva, functionale si estetice. Vreau-Rolete.ro va ofera diverse tipuri de produse, de la rolete textile de diverse tipuri, pana la jaluzele verticale si perdele Royal. Indiferent de produsul ales, intretinerea curenta si curatarea periodica vor prelungi durata de viata a acestora, mentiandu-le aspectul initial pentru mai mult timp.

Curatarea ferestrelor este necesara in mod regulat in zonele cu trafic intens, cu expunere la strada. Primavara, polenul si florile pot murdari mai intens ferestrele, cauzand reactii alergice persoanelor cu alergii. Nu doar ferestrele necesita curatare, ci si produsele de decorare a acestora. Cum optiunile decorative sunt multiple in ceea ce priveste materialul, modelul si proprietatile, este de la sine inteles ca diverse categorii de rolete/jaluzele/perdele vor avea nevoi diferite de curatare/ingrijire. Fie ca sunt din vinil, lemn, material textil, sau aluminiu, roletele necesita curatare si ingrijire din cand in cand. Ele nu doar ofera protectie impotriva excesului de lumina solara, sau a privirilor indiscrete, dar si colecteaza excesul de praf, par si alte murdarii.

Cateva produse de curatare, putin timp si energie – doar atat aveti nevoie pentru a reimprospata roletele din resedinta/spatiul de birou. Sugestiile noastre de mai jos va vor fi, cu siguranta, utile.

Cum curatati roletele de interior? Iata pasii de urmat!

Meticulozitatea este esentiala in orice process de curatare, iar ingrijirea roletelor interioare nu face execeptie.

Cum curatati roletele de interiorPregatiti-va materialele de curatare

Va recomandam sa incepeti cu pregatirea produselor pe care le veti folosi pentru curatarea roletelor. Iata care sunt acestea:

  • Aspirator cu atasament perie cu peri moi
  • Carpe/lavete din microfibra
  • Apa calduta
  • Detergent lichid
  • Bicarbonat de sodiu

Inchideti roletele

Incepeti prin coborararea completa a roletelor. Este un pas important pentru cea mai eficienta curatare a roletelor. Modelele din lemn si lemn artificial permit coborarea integrala, in timp ce modelele cu lamelele de vinil sau aluminiu trebuie sa fie inclinate, si nu coborate complet.

Vezi si: Despre rolete- Mic ghid introductiv

Stergeti praful

Folositi carpa de microfibra pentru a sterge roletele, mergand de sus in jos. Folositi o miscare spre partea de jos a roletelor, pentru a nu forta desprinderea lor. Puteti folosi si un aspirator cu atasament perie, la o setare cu viteza mica de aspirare a prafului depus. Folositi miscari delicate, pentru a nu afecta structura roletelor.

Este necesar sa stergeti de praf roletele si pe partea exterioara. Folositi carpa de microfibra sau aspiratorul pentru rezultate eficiente.

Insistati asupra petelor

In cazul in care roletele nu au fost curatate de mult timp sau cand sunt montate in zonele cu trafic intens, puteti folosi carpa de microfibra usor umezita in apa calda. Insistati cu grija asupra petelor, fara sa deteriorati structura lor. Pentru roletele din lemn, aveti grija sa nu le umeziti prea tare.

Curatati mai profund, daca este nevoie

In cazul in care aveti rolete din vinil sau aluminiu in bucatarie, unde expunerea la grasimi si praf este intensa, va fi nevoie de o curatare mai profunda. Este necesar sa demontati roletele si sa le introduceti in cada cu putina apa calda, cu putin detergent lichid si o cana de bicarbonat de sodiu. Lasati roletele in solutie timp de o ora si clatiti-le cu apa calda la sfarsit. Indepartati cu grija excesul de murdarie si praf.

Rolete ingalbenite? Nici o problema!

In cazul in care roletele arata ingalbenite, cel mai probabil din cauza luminii solare, nu va grabiti in achizitionarea unor noi rolete. Puneti roletele intr-o cada cu apa rece si 3 cani de lichid inalbitor. Nu lasati roletele mai mult de 10 minute in cada, apoi clatiti-le cu grija inainte de uscare. Nu uitati sa verificati instructiunile de curatare specificate de producator.

Aspirati excesul de praf

Puteti curata cu o carpa umezita roletele si sa le lasati sa se usuce la aer. In cazul in care ramane praf pe tamplaria ferestrelor sau pe podea, nu uitati sa aspirati praful ramas.

Cum curatati roletele black-out?

Roletele black-out, fie ca sunt opace, sau semi-opace, au tratamente speciale care le dau capacitatea de a bloca razele UV. Ele sunt realizate din materiale care nu-si pierd culoarea, fiind rezistente la mucegai si umezeala. Aceste rolete sunt usor de curatat:

  • Folositi un pamatuf de praf pentru stergerea prafului. Puteti folosi si aspiratorul cu peria moale ca atasament.
  • Umeziti o carpa in apa cu sapun lichid si stergeti roletele cu grija. Clatiti cu atentie si lasati roletele sa se usuce liber.
  • Daca roletele prezinta pete, faceti un test cu produsul de curatare ales, aplicandu-l intr-o zona putin vizibila. Evitati produsele de curatare puternice si dezinfectantii, ce pot distruge tratamentele speciale ale acestor rolete.

Vezi si: Care sunt avantajele roletelor de interior?

Cum puteti prelungi durabilitatea roletelor?

Vreau-Rolete.ro va ofera modele variate, cu o calitate excelenta si mare durabilitate in timp. Puteti prelungi durata de viata a roletelor instalate si daca aveti grija in mod obisnuit de ele. Sugestiile noastre de intretinere de mai jos sunt, de asemeni, folositoare.

Curatati-le in mod regulat

Este bine sa curatati de praf roletele o data pe luna. Atunci cand sunt ingrijite in mod curent, roletele pot dura multi ani.

Puteti inlocui laveta de microfibra

Chiar daca nu aveti o laveta de microfibra, puteti curata roletele. Folositi o soseta curata, umeziti-o putin si curatati roletele cu grija.

Nu amanati curatarea, indiferent de model

Unii clienti care au montate modele speciale (jaluzele romane sau fagure) evita curatarea acestora, din teama de a nu altera structura jaluzelelor. Roletele de orice fel pot fi coborate si curatate cu grija cu o perie moale atasata aspiratorului. Folositi viteza de aspirare minima si miscari de sus in jos. Nu uitati sa procedati la fel pentru ambele parti ale roletelor.

Cum procedati in cazul petelor?

In cazul in care roletele prezinta pete, puteti sa insistati asupra lor pentru rezultate excelente. Folositi un amestec de detergent de vase lichid si apa calda, adaugand o lingurita de bicarbonat alimentar pentru petele dificile. Umeziti o carpa de microfibra in solutie, stoarceti excesul pentru a obtine o carpe umeda. Aplicati peste pete si repetati actiunea, in functie de cat de dificila este pata. Folositi o alta carpa umezita cu apa curata pentru a clati pata si lasati roletele sa se usuce liber. In cazul in care nu aveti succes, va recomandam sa apelati la ajutorul profesionistilor.


Black Friday la Vreau-Rolete: Reducere 10% la toate produsele!

Reducerile vor fi aplicate în coș. Durata promoției: 7-30 Noiembrie.

 

Vezi ofertele de Black Friday