Intretinerea si curatarea jaluzelelor verticale

Intretinerea si curatarea jaluzelelor verticale

Intretinerea si curatarea jaluzelelor verticale

Intretinerea si curatarea jaluzelelor verticale

Jaluzelele verticale reprezinta o modalitate eleganta si traditionala de e decora ferestrele in spatiile rezidentiale si de birou. Usor de intretinut si extrem de versatile, jaluzelele verticale reprezinta cea mai raspandita solutie pentru ferestre in spatiile contemporane. Din cand in cand, o usoara improspatare a acestora este necesara. Va oferim cateva sfaturi pentru curatarea si intretinerea jaluzelor verticale mai jos.

Curatare jaluzele verticale- regula numarul 1

Magazinul vreaurolete.ro va pune la dispozitie o gama variata de modele si culori de jaluzele verticale. (https://vreau-rolete.ro/jaluzele-verticale-127mm/).  Line, Strat, Shadow, Yuri, sau Siena sunt cateva dintre numeroasele modele de jaluzele verticale din care puteti alege. Acestea difera ca textura, dar indeplinesc in egala masura functiile primordiale ale jaluzelelor verticale: stoparea razelor solare si asigurarea discretiei.

Indiferent de modelul ales, va recomandam sa examinati de fiecare data materialul jaluzelelor inainte de curatare. Majoritatea jaluzelelor permit spalarea manuala sau in masina de spalat; modelele realizate din lana fac exceptie. Este bine sa consultati si recomandarile producatorului in ceea ce priveste spalarea; unele modele nu permit spalarea in masina de spalat.

De ce aveti nevoie pentru curatat jaluzelele verticale

Chiar daca jaluzelele verticale pot atrage destul de usor praful, ele sunt si usor de curatat. Multi clienti se intreaba cu ce se curata jaluzelele verticale, dar aveti nevoie doar de cateva produse. Apa calduta, un sapun/detergent delicat si cateva produse de curatare sunt suficiente  pentru a le oferi un aer proaspat si a le revigora culorile.

Iata cateva dintre produsele necesare pentru curatare:

  • Laveta din microfibra
  • Sapun
  • Aspirator cu atasament cu perie
  • Cada cu apa/masina de spalat
  • Prosoape curate
  • Burete (pentru petele dificile)

Este important sa alegeti si o suprafata pe care veti intinde pentru uscare jaluzelele. Masa din living este o optiune excelenta, intrucat ajuta jaluzeleler verticale sa nu-si piarda forma dupa curatare.

Curatarea jaluzelelor verticale- pas cu pas

Curatarea jaluzelelor verticale pentru prima data poate fi dificila, dar procesul este mai simplu daca urmati cativa pasi. Procesul de curatare si uscare dureaza cateva ore si este necesar la fiecare cateva 3-4 luni. Va detaliem pasii pe care sa-i urmati pentru curatarea jaluzelelor verticale.

1.      Indepartati jaluzelele si curatati garnisa

Primul pas in curatarea jaluzelelor este sa le declipsati cu atentie lantisorul de la partea inferioara a lamelelor textile. Este necesar sa indepartati cu grija si contragreutatile din tivul lamelelor textile. Este un proces meticulous si este nevoie sa fiti delicat cand desfaceti fiecare lamela de pe carligele garnisei.

Chiar daca puteti sterge de praf si curata petele cu jaluzelele atasate, este nevoie sa le declipsati pentru o curatare eficienta. Folositi laveta de microfibra pentru a le curata de praf si a sterge si garnisa. Pentru spatiile greu de accesat, va recomandam utilizarea unui aparat cu aer comprimat. Folositi si un spray cu silicon pentru a facilita glisarea jaluzelelor dupe reinstalare.

2.      Indepartarea prafului

Folositi laveta de microfibra pentru a sterge praful de pe jaluzele. O laveta usor umezita este foarte eficienta, dar puteti folosi orice alt produs pentru indepartarea prafului. Incepeti de sus in jos pentru a strange tot praful si a nu murdari spatiile pe care deja le-ati curatat.

Daca aveti un aspirator cu un atasament special, il puteti folosi pentru o mai buna indepartare a prafului. Folositi miscari tot de sus in jos, pe ambele parti, pana cand indepartati tot praful.

3.      Spalarea jaluzelelor

Asa dupa cum am precizat, unele jaluzele permit spalarea doar manuala (in cada), in timp ce altele pot fi spalate si in masina de spalat.

Spalarea manuala (in cada)

Umpleti cada de baie cu apa calda si adaugati o cantitate mica de detergent. Intindeti, pe rand, fiecare lamela textila pe fundul cazii. Nu folositi apa fierbinte, intrucat puteti distruge tratamentele speciale ale jaluzelelor verticale. Folositi intotdeauna detergenti potriviti pentru materiale delicate.

Inmuiati buretele in solutia de curatare si stergeti, cu grija, lamelele pe ambele parti. Incercati sa nu sifonati lamelele si mergeti doar de-a lungul lor. In cazul petelor dificile, insitati cu grija cu buretele. Nu folositi inalbitor si faceti un test inainte (intr-un loc putin vizibil) daca doriti utilizarea unui tratament impotriva petelor.

Folositi apa curata de la dus pentru a clati jaluzelele si intindeti jaluzelele pentru uscare. Nu va recomandam sa le agatati pentru uscare, ci sa le intindeti pe o suprafata plata. Este un pas important pentru a pastra forma jaluzelelor si a evita deterioarea lor prin uscare.

In cazul in care este nevoie sa accelerati procesul de uscare, puteti folosi un foen cu setarea pe aer rece.

Spalarea in masina de spalat

Daca este posibil sa spalati jaluzelele in masina de spalat, rulati-le cu grija si introduceti-le intr-o fata de perna pentru a evita franjurarea. Legati fata de perna pentru protejarea jaluzelelor in timpul spalarii. Folositi un detergent delicat si programul pentru materiale delicate, la o temperatura de maxim 300 C.

Nu folositi programul de stoarcere si urmati pasii anteriori pentru re-instalarea jaluzelelor dupa spalare si uscare.

Intretinerea jaluzelelor verticale- cateva sfaturi

Spalarea jaluzelelor verticale nu este un proces laborios, dar necesita timp, mai ales cand vine vorba de dezinstalarea si re-instalarea lamelelor. Puteti mentine jaluzelele curate pentru mai mult timp daca urmati cateva sfaturi pentru intretinere.

Astfel, puteti sa curatati jaluzelele verticale fara a le dezinstala lamelele. Folositi aspiratorul pentru o indepartare rapida a prafului si un detergent delicat pentru a indeparta petele de pe jaluzele. Lasati jaluzelele deschise pantru a facilita o uscare rapida.

In cazul in care jaluzelele verticale sunt murdare dar nu doriti sa le indepartati pentru spalare, puteti sa folositi laveta pentru o curatare eficienta. Procesul nu va fi la fel de eficient ca spalarea manuala in cada de baie sau in masina de spalat, dar va necesita mai putin timp.

Cat de des trebuie sa curatati jaluzelele verticale?

Pentru a evitat murdarirea excesiva a jaluzelelor verticale, va recomandam aspirarea lor saptamanala sau lunara. Stergeti jaluzelele de praf asa cum procedati pentru alte suprafete din casa.

Tratati petele dificile in momentul in care apar. Spalarea o data la cateva luni este necesara in cazul in care nu aveti timp pentru curatarea saptamanala. In cazul in care jaluzelele sunt instalate in zone cu trafic intens sau risc mare de depunere de grasimi/praf, va fi nevoie sa spalati jaluzelele verticale mai des. Atat timp cat spalarea/curatarea se desfasoara conform cu indicatiile producatorului, jaluzelele verticale va vor putea fi de folos pentru o lunga perioada de timp.


ÎN ATENȚIA CLIENȚILOR NOȘTRI:

În perioada 30 aprilie - 6 mai firma noastră va fi în vacanța de Paște. Ultimele comenzi vor pleca către clienți pe 26 aprilie. Comenzile primite în perioada 30 aprilie - 6 mai vor fi procesate în ordinea sosirii, începând de pe 7 mai. Vă dorim un Paște binecuvântat!