Jaluzele verticale sau orizontale? Iata cum alegeti!

jaluzele verticale sau orizontale-cum alegeti

Jaluzele verticale sau orizontale? Iata cum alegeti!

Clientii de azi au posibilitatea sa aleaga dintre numeroase optiuni de decorare a ferestrelor, ceea ce este un lucru bun. Pe de alta parte, diversitatea optiunilor face procesul de selectie anevoios, mai ales pentru clientii care nu sunt familiarizati cu acest domeniu. Varietatea materialelor, a modelelor si texturilor pentru decorarea ferestrelor poate deveni intimidanta pentru clientii mai putin neavizati.

La Vreau-Rolete.ro, va punem la dispozitie o mare varietate de modele, rolete textile, rolete day-night, perdele royal si jaluzele verticale (https://vreau-rolete.ro/jaluzele-verticale-127mm/) .Chiar daca va recomandam sa folositi diverse criterii in selectarea produselor de decorare a ferestrelor, un punct de pornire il constituie alegerea intre jaluzele verticale si orizontale. Cele doua categorii difera din multe puncte de vedere, avand proprietati si functii diferite.

Professionistii nostri va vin in ajutor si va ofera o comparare detaliata a jaluzelelor verticale si orizontale. Sunt spatii in care jaluzelele verticale sunt mai potrivite decat cele orizontale, dar si invers. Despre beneficii, dezavantaje si multe altele aflati mai jos.

Jaluzele verticale si jaluzele orizontale- care sunt diferentele?

Numele celor doua categorii de produse spune totul despre cum sunt aceste produse de decorare a ferestrelor. Jaluzelele verticale au lamele de sus in jos, si nu stanga/dreapta ca in cazul jaluzelelor orizontale.

Jaluzelele verticale pot fi glisate din parti, in timp ce cele orizontale sunt glisate in sus si in jos. Mecanismul de deschidere pentru fiecare dintre categorii de produse este si, el, diferit. In  timp jaluzelele orizontale pot fi ridicate de jos, ele vin, in marea lor majoritate, cu un sistem de tragere (cu snur). Astfel, jaluzelele orizontale  sunt prea grele pentru a fi instalate si manipulate pentru ferestrele mari; jaluzelele verticale sunt solutii optime pentru astfel de ferestre.

Lamelele lungi ale jaluzelelor verticale sunt extrem de potrivite pentru ferestrele late si usi, in timp ce jaluzelele orizontale se potrivesc mai bine ferestrelor mici, inguste, sau foarte inalte. Chiar si efectul vizual este diferit pentru cele doua tipuri de jaluzele. Lamelele lungi ale jaluzelelor verticale creeaza un sentiment placut de spatiu generos si inaltime, permitand unei cantitati mai mari de lumina sa intre atunci cand sunt deschise. Efectele nu sunt similare cand sunt instalate jaluzele orizontale. Atunci cand jaluzelele verticale sunt trase intr-o parte pentru a fi deschise, ele permit expunerea completa a ferestrei. Lumina trece cu usurinta in spatiul de locuit/comercial iar privelistea nu mai este obturata in nici un fel.

Jaluzele orizontale/rolete- cand sunt ele o alegere potrivita?

Jaluzelele orizontale (roletele) sunt mai populare decat alte solutii de decorare a ferestrelor, intrucat sunt mai flexibile si mai versatile decat alte produse.

Fara a considera aspectele de design sau pur estetice, roletele/jaluzelele orizontale sunt alegerea potrivita pentru ferestrele inguste si inalte. In cazul acestor ferestre, jaluzelele verticale vor ocupa prea mult spatiu atunci cand sunt deschise.

Design-ul si dispunerea pieselor decorative si de mobilier sunt si ele criterii de considerat in alegerea tipului de jaluzele. Cand ferestrele pe care trebuie sa le decorati sunt orientate catre nord sau sud, jaluzelele orizontale sunt o optiune mai buna decat cele verticale. Cu jaluzelele orizontale, veti putea controla cantitatea de lumina solara care patrunde mai eficient. Ele pot respinge stralucirea razelor solare extrem de eficient. Prin controlarea luminii care patrunde puteti controla si temperatura din camera unde sunt instalate jaluzelele. Aceastea devin instrumente eficiente in reducerea facturilor la curent, reducand nevoia folosirii aparatului de aer conditionat.

Pe langa aceste, trebuie sa mentionam ca roletele ofera un grad crescut de intimitate. Cand sunt inchise, ele nu se misca la fel de mult ca jaluzelele verticale si sunt mai usor de manipulat cand doriti sa aruncati un ochi la ce se intampla dincolo de ferestre.

Pentru clientii cu animale de companie, jaluzelele orizontale sunt modelul mai potrivit. Pisicile curioase pot privi linistite pe ferestra cand jaluzelele sunt trase, fara ca dvs sa piedeti din gradul de intimitate (cand sunt instalate rolete cu protectie solara).

Cand sunt recomandate jaluzelele verticale?

Jaluzelele verticale sunt potrivite pentru usile culisante si ferestrele mari care sunt dificil de decorat cu alt tipuri de produse. Pe scurt, jaluzelele verticale sunt recomandate pentru ferestrele si usile care sunt late.

Iata cateva spatii in care jaluzelele verticale sunt ideale:

  • Ferestre late
  • Ferestre cu dimensiuni speciale
  • Usi pentru terase
  • Usi si ferestre din solarii
  • Ferestre de tip bovindou (bay)

Unul dintre aspectele cele mai importante in alegerea modelului potrivit de jaluzele verticale pentru oricare tip de spatiu este dimensiunea ferestrei sau a usii. Cu cat este mai lata fereastra/usa, cu atat mai late vor fi lamelele.

Profesonistii de la Vreau-Rolete.ro va stau la dispozitie si va pot ghida atat in alegerea celor mai potrivite jaluzele verticale, cat si in identificarea masurilor perfecte pentru ferestrele/usile unde vor fi montate.

Jaluzele verticale- care sunt avantajele?

La Vreau-Rolete.ro puteti alege intre numeroase modele de jaluzele verticale pentru ferestrele mari si usi de terasa. Ele sunt atat functionale, cat si estetice, venind intr-o mare varietate de culori si texturi. Jaluzelele verticale sunt excelente intrucat pot fi glisate lateral, creand senzatia unui spatiu extrem de organizat si aerisit. Sunt usor de actionat si foarte potrivite cand doriti sa va bucurati de privelistea oferita prin deschiderea ferestrelor.

Jaluzelele verticale pot deveni accente decorative in orice spatiu rezidential/comercial, sau pot actiona ca elemente subtile pentru intregirea unui stil decorativ. Diversitatea culorilor si a texturilor pentru jaluzelele verticale reprezinta o provocare in selectia modelului potrivit pentru spatiul dvs, dar ofera garantia identificarii solutiei ideale pentru spatiul de montare.

Jaluzelele verticale puse la dispozitie de Vreau-Rolete.ro sunt de cea mai inalta calitate si nu prezinta problemele tipice pentru aceasta categorie de produse. Jaluzelele noastre au sisteme de actionare cu mare durabilitate in timp ce mentin lamelele aliniate corespunzator. Mecanismele de glisare sunt silentioase si facile, iar jaluzele isi mentin aspectul si functiile pentru o mare perioada de timp.


ÎN ATENȚIA CLIENȚILOR NOȘTRI:

În perioada 30 aprilie - 6 mai firma noastră va fi în vacanța de Paște. Ultimele comenzi vor pleca către clienți pe 26 aprilie. Comenzile primite în perioada 30 aprilie - 6 mai vor fi procesate în ordinea sosirii, începând de pe 7 mai. Vă dorim un Paște binecuvântat!